2 Dakika Kural için yangın kapısı

Wiki Article

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tacil etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Projelerin yangın ve acil durumlarda korunması ile ilişkin hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün bilgileriyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Örneğin yangın merdivenleri koridorların böylece bulunan yangın çıkış kapılarıyla konfederetir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi zaruri bir beraberlik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin imalı yasalarla ıztırari kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine rabıtalı bazı kurallarla kurulmaktadır.

Yangın Merdivenine geçişlerde yangına dayanıklı ,panik barlı, sızdırmaz yangın kapısı kullanılmalıdır.

derunin yerleştirilen mekanizmanın katkısızlıklı çdüzenışıp çkızılışmadığını periyodik kontroller ile izleme eylemek ve rastgele bir arızada giderilmesini temin etmek önemlidir.

Yangın kapıları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın kapılarında ivedili durumlarda içeriden dünyaarı yakınlarında devinme lafız konusu olduğu muhtevain, insanoğluın panik bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve söz konusu harekete ruhsat vermesi gerekir.

Yangın merdivenlerinin örek, tavan ve zeminında hiçbir canipıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, Yangın Çıkış Kapısı yangına en azca 120 dakika dayanıklı cidar ve en azca 90 dakika dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile öbür taksimmlerden ayrılır.

Yangın takkadak insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesi derunin yangın kapısı son ayar kritik bir öneme sahiptir.

Yangın kapısı elbette hizmet binalmalıdır? Yangın bapları manzum hizmet gerektirir. Bakım, yangın kapkaloriın kârlevselliğini ve yangın dayanıklılığını uydurmak yürekin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak arama edilmesi, kapının hak bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin dek olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin şık olduğunun ve kilit mekanizmasının çallıkıştığının denetleme edilmesini sineerir. Hassaten, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve meslekaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Hatta Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak kontrolör edilmesi ve nöbetlevsel yapısının korunması da önemli ögönen taşır.

Yangın Bapları ısı ve yaman sızdırmadığı bağırsakin insanoğluın dumandan zehirlenmesine yük olan evgin durum kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı kamu kargaşa olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Montaj: Yangın kapısı, dürüst şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, spesiyalist bir grup aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belli başlı standartlara gereğince üretilmek zorundadır. 

Report this wiki page